logo Pianostemmer Simeon KlompmakerBiografie

Simeon (1980), geboren in Arnhem, werd al op vrij jonge leeftijd gegrepen door de muziek, tijdens de AMV-lessen van Jan Westeijn. Nadien koos hij de hobo als muziekinstrument, waar hij 10 jaar les op had. In die periode begonnen er steeds meer instrumenten bij te komen. Eerst gitaar en blokfluit, later ook toetsinstrumenten, basgitaar en nog meer blaasinstrumenten. Tevens ontstond de hobby componeren. Na VWO koos Simeon de opleiding schoolmuziek, maar na anderhalf jaar bleek hij niet voor docent in de wieg gelegd, hoewel alles met betrekking tot muziek hem makkelijk af ging. Daarna behaalde hij de bachelor orthopedagogiek ("opvoedkunde") in Nijmegen. Uiteindelijk bleef vooral de muziek toch altijd positief aanwezig en kreeg Simeon interesse voor het pianostemmersvak. Er bleek een opleiding voor te zijn in Amsterdam en dit bleek een goede keuze. In 2007 rondde hij deze opleiding af, maar al begin 2006 begon hij met het opbouwen van een eigen klantenkring. Het bedrijf bleef een eenmanszaak maar groeide gestaag. Ook het aantal diensten werd uitgebreid, ook door simpelweg te reageren op wat pianisten/piano-eigenaars zoal wensten. (Zie ook tarieven.)

Tegenwoordig verzorgt Simeon behalve stemmen en alle reguliere reparaties ook grotere revisies, meestal in de vorm van het vervangen van de hamerkoppen. Hij werkt met een kleine werkkamer, waar uiteraard geen hele piano's of vleugels naar toe kunnen maar waar wel alles gedaan kan worden aan mechaniek en klavier, zoals ook ivoorreparatie, toetsinvoering vernieuwen, dempervilt vervangen, verkerning (nieuwe asjes). De volledige besnaring kan op locatie vervangen worden.Uit het archief..

"Stilleven" 2000."Stilleven" 2005."Stilleven" 2010."Stilleven" 2015.

grote foto

"Stilleven" 2020.

grote foto
Zoals u ziet is het een traditie geworden om eens in de 5 jaar een foto te maken van alle muziekinstrumenten in huis. Helaas vergeet ik dan vaak toch wel een intrument wanneer alles naar de woonkamer moet. Helaas ontbrak deze keer de 6-snarige basgitaar, en ook twee ukeleles, een altblokfluit en 2 oude bekkens (deels wel te zien op vorige fotos).


Bij de downloads-pagina vindt u enkele zelfgeschreven pianostukjes.


Pianostemmer Simeon Klompmaker
Meester Jacob Anton Schorerstraat 10, 6836 HJ  Arnhem
06-10797440, email: info@simeonklompmaker.nl
Inschrijfnummer 09154457 K.V.K. Arnhem
BTW identificatienr. NL001852194B68
IBAN: NL88INGB0007866591, BIC: INGBNL2A