logo Pianostemmer Simeon KlompmakerDownloads

Op deze pagina te downloaden: twee zelfgeschreven pianostukjes, en ook opnames van deze stukjes door pianist Dick van der Stoep (gespeeld op een Yamaha C7)
Verder te downloaden: een bladzijde vol pianoklavieren voor notities.


Download: bladmuziek Zijdedraad (pdf)
Download: opname Zijdedraad (mp3)
Download: bladmuziek Prikkeldraad (pdf)
Download: opname Prikkeldraad (mp3)


Zijdedraad en Prikkeldraad zijn gecomponeerd in 2014, kort voor de geboorte van ons eerste kind.
Zijdedraad is geschreven naar aanleiding van dat ene zeer populaire pianostukje met die lange Franse titel (Comptine d`un autre ete - l`apres-midi), wat uiteraard een stukje filmmuziek is van Amelie. Toen ik het hoorde dacht ik dat ik dat zelf misschien wel beter kon, en daarom heb ik gepoogd een dergelijk pianostuk te maken. Het karakter is enigszins meditatief, en minimalmusic-achtig. Ook was een doel dat het ook speelbaar zou blijven voor kleinere handen. In maat 6t/m10 en maat 12 ben ik toch iets buiten het octaaf gegaan, maar doordat de tonen niet tegelijk aangeslagen hoeven te worden is het toch te doen met ietsjes springen. Voor Zijdedraad heb ik gekozen voor tremolo-notatie, puur om notatie redenen. Het is dus rustiger bedoeld dan een normaal tremolo.

Prikkeldraad schreef ik omdat ik er graag nog een of meer delen bij wilde maken en omdat het toen zo uit mijn vingers kwam. De titel verwijst vooral naar de spiccato-accenten (de punten van het prikkeldraad) maar heeft voor mij ook een vergezochte associatie met het "IJzeren Gordijn" omdat de sfeer van deze akkoorden en het ritme mij wat Oost-Europees aandoet. Het is een pittig stukje wat ik zelf niet foutloos kan spelen.

Veel plezier ermee!
Simeon

Omdat ik de stukjes zelf niet foutloos kan spelen heb ik Dick van der Stoep gevraagd of hij ze wilde opnemen. Bedankt Dick!
Over Dick van der Stoep: Dick van der stoep, bio en podcast


Heeft u behoefte aan een goed notitieblad voor pianoprobleempjes? Download: pianoklavieren.doc


Pianostemmer Simeon Klompmaker
Meester Jacob Anton Schorerstraat 10, 6836 HJ  Arnhem
06-10797440, email: info@simeonklompmaker.nl
Inschrijfnummer 09154457 K.V.K. Arnhem
BTW identificatienr. NL001852194B68
IBAN: NL88INGB0007866591, BIC: INGBNL2A