logo Pianostemmer Simeon KlompmakerPianostemmer Simeon Klompmaker

Tarieven

Nieuwe tarieven per 1 januari 2020
Stemtarief: Stemmen: €85,- (incl. B.T.W.)
Korting: ik reken €5,- korting bij vaste klanten waarbij de piano 2x per jaar of meer gestemd wordt en dit stemmen tevens minder dan 2u werk is. Dit hangt dus ook af van de kwaliteit van de piano. Tevens pas ik deze korting toe bij twee pianostemmingen op één locatie, eveneens wanneer de stemtijd beperkt blijft.
Anders geformuleerd: korting bij meerdere instrumenten op een locatie. En korting bij een piano die ik een halfjaar daarvoor gestemd heb. Geen korting wanneer het stemmen erg lang duurt omdat de piano extra aandacht nodig heeft door achterstallig onderhoud of matige kwaliteit. Geen korting bij een instrument wat ik voor het eerst stem.
Toeslag avond is €15,-.
In het weekend stem ik momenteel geheel niet.

Pianotechnische werkzaamheden: (enkele veelvoorkomende dingen)
# Kleine reparaties altijd gratis bij het stemmen
# Hamerkoppen schuren: zie "service-intonatie"
# Inbouwen moderator: €135,-
# Vervangen kapselkoordjes (productiefout bij veel oudere Yamaha-piano's verhelpen): €190,-
# 1 of enkele staalsnaren opzetten: €25,-
       (bassnaren vanaf €25,-)
# Intonatie: €210,-
# Service-intonatie: €95,-
Onder een service-intonatie versta ik het aanpakken van de inslijting en verharding van de hamerkoppen als gevolg van veel of hard spelen. Dit valt te doen door middel van een combinatie van hamerkoppen schuren en de intonatie bijwerken.
Als hamerkoppen ouder worden dan slijten de hamerkoppen in, waardoor het aanslagpunt een aanslagvlak wordt (plat). En het vilt verhardt zich op dit aanslagpunt. Bij een service-intonatie neem ik ongeveer 2 uur de tijd voor onderhoud aan de hamerkoppen, om zo de toonkwaliteit te verbeteren. In de meeste gebieden van de piano heeft hamerkoppen schuren veel positief effect. Tevens zal er meestal wat geïntoneerd moeten worden: met naaldjes prikken in het vilt om dit zachter te maken of juist om wat meer spanning naar de top van de hamerkop te verplaatsen. Juist een combinatie van schuren en intoneren heeft het meeste effect. Inmiddels heb ik ruime ervaring met dit onderhoud.
Deze behandeling beveel ik bijzonder aan voor:
        -Piano's met Renner hamerkoppen zoals Grotrian-Steinweg, Schimmel en Ibach, en soms ook Rippen, die niet ouder zijn dan 35 a 40 jaar. Zijn de Renner-hamerkoppen ouder dan zijn ze toe aan vervanging. Voor Kawai's geldt hetzelfde hoewel deze geen Renner-koppen hebben.
        -Yamaha's waar intensief op gespeeld is en de koppen niet ouder zijn dan 50 jaar. Zijn de koppen ouder dan valt er heus wel wat te verbeteren met zo'n serviceintonatie, maar is het effect toch beperkt omdat het instrument toe is aan nieuwe koppen.
        -Voor "Oostblokpiano's" uit jaren '60/'70 (Petrof/Rösler/AugustFörster/Geyer/etc.) en daarnaast ook Fazer en Dietmann (geen Oostblok origine maar wel vergelijkbaar). Voor deze groep "Oostblokpiano's" geldt dat een serviceïntonatie doorgaans veel sneller kan, en dat het vaak geen zin heeft om hier 2u aan te werken omdat het vilt op de hamers al te zacht is geworden. Een serviceïntonatie met korting dus.
Een serviceïntonatie beveel ik niet aan voor instrumenten met te zacht geworden hamerkoppen (zoals meer dan 70 jaar oude piano's), die eigenlijk al lang toe zijn aan geheel nieuwe hamerkoppen. Maar natuurlijk zal ik niet weigeren zo'n service-intonatie uit te voeren wanneer dit toch een duidelijke klankverbetering kan geven.
# Vervangen hamerkoppen: basisprijs €1650,-. Deze prijs is inclusief afregeling en intonatie. De prijs is iets hoger voor topmerken.
Waarom deze operatie de prijs waard is daar wil ik binnenkort nog wat over op deze website zetten.

Tarieven voor overige werkzaamheden altijd in overleg.


Reiskosten:
Voor directe regio Arnhem reken ik geen reiskosten.
Dit is: Arnhem, Oosterbeek, Velp, Driel, Huissen, Elst.

Voor het overige houd ik €0,24/km aan als kilometervergoeding.

In veel gevallen reken ik minder reiskosten, wanneer ik de afspraak goed met andere afspraken kan combineren.
Dit komt vaak voor in plaatsen als Doorwerth, Wolfheze, Renkum, Heelsum, Ede, Bennekom, Wageningen, Rozendaal, Rheden, De Steeg, Ellecom, Westervoort, Duiven, Loo, Zevenaar, Didam, Doesburg, Lathum, Giesbeek, Angeren, Bemmel, Andelst, Valburg, Herveld, Heteren, etc.Pianostemmer Simeon Klompmaker
Meester Jacob Anton Schorerstraat 10, 6836 HJ  Arnhem
06-10797440, email: info@simeonklompmaker.nl
Inschrijfnummer 09154457 K.V.K. Arnhem
BTW identificatienr. NL001852194B68
IBAN: NL88INGB0007866591, BIC: INGBNL2A